Ingrediënten
- 1 a 800 gr schoon kalfshaas
- 2 pastinaken
- 1 witte wortel
- 1 gele wortel
- 1 paarse wortel
- 1 ui
- krielaardappels of bijvoorbeeld truffelaardappels
- verse tijm en rozemarijn
- 200 gr cantharellen schoon
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper uit de molen
- zeezout
Bereiding
1.
Laat het kalfsvlees een uur op kamertemperatuur komen, verwarm de oven voor op 80°C.
2.
Verhit een bakpan, smelt een klont boter en laat uitbruisen. Braad de kalfshaas rondom aan in een paar minuten tot deze mooi gekleurd is. Doe in een schaal in de oven en gaar voor circa 30-45 minuten tot een kern van 50°C. Haal uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat rusten. Was, schil en snij de groenten ondertussen in grove blokken, en meng in een ovenschaal met wat olijfolie en de verse kruiden.
3.
Als het vlees uit de oven is verwarm deze dan tot 200°C en rooster de groenten in circa 20-30 minuten gaar en breng op smaak met peper en zout. Hak de knoflook fijn, smelt wat boter in een bakpan en bak de cantharellen op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de haas eventueel nog kort in de oven.
4.
Verdeel de groenten over de borden, snij de haas in mooie tournedos en leg op de groenten. Verdeel de cantharellen over de borden en serveer met een jus naar keuze.
Eet smakelijk!