Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

Op zoek naar een lekker makkelijk recept? Dan zit je met deze kalfslapje met champignons helemaal goed. 
Recept is voor 4 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 250 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeborsteld)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kalfslapjes (à 125 g)
  • 1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
  • 50 gram groene olijven (zonder pit) 


Bereiding

 

1. 

Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze moeten nét gaar te zijn. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees.

2. 

Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het toe te dekken met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de plakjes paddestoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe.


 

3. 

Giet het mosterdroommengsel bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door. 


 

4. 

 Verdeel vlees, paddestoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over.

Eet bij dit gerecht gekookte rijst en doperwtjes of gemengde beetgaar gekookte groenten.