Ossobuco met Provençaalse toets 

Ossobuco met Provençaalse toets. De zuiderse smaken lopen over in dit gerecht. Combineer met pasta en je waant je op vakantie. Recept is voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 kalfsschenkels  (kruid met peper en zout op smaak)
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml kalfsfond
  • 700 g tomaten uit blik met groenten
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 2 gele of groene paprika in reepjes
  • 25 stukken olijven
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 500 g tagliatelle
  • 8 takjes platte peterselie


Bereiding

1. 

 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi aan. Haal het vlees uit de pan en schik in een ruime ovenschotel. 

2. 

Giet de kalfsfond en het tomatenvlees in de pan met braadresten en laat even koken terwijl je die losschraapt. Verdeel de courgette, paprika en olijven over de ovenschotel. Strooi er de Provençaalse kruiden over en schep daarover het tomatenvlees. Kruid nog beetje bij met peper en zout. 

3.

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat 1,5 à 2 uur in de oven garen. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met mozzarella en laat nog 10 à 15 min goudbruin roosteren. 

4.

Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de ossobuco over vier borden, doe er wat tagliatelle bij en garneer met platte peterselie.