Geschiedenis 

In 1964 bouwden mijn ouders een huis en varkensstal op de waterstraat, te Vlierden. In de jaren zeventig kwam er een stal bij voor 120 vleeskalveren. Er werden meer stallen gebouwd en de varkens werden vervangen door kalveren. Mijn vader stopten met werken en richten zich volledig op zijn bedrijf. In de jaren tachtig zijn ze tevens begonnen met het verbouwen en verkopen van asperges.

Ons bedrijf 

In 2001 werd het bedrijf overgenomen door ons, Willie en Ingrid Verberne. We hebben 3 kinderen waar we altijd een beroep op kunnen doen als het een drukke tijd is. In de loop van de jaren hebben wij ons bedrijf uitgebreid naar 1300 vleeskalveren. Ze worden meerdere keren per dag voorzien van melk, brok, stro en water. Dit gebeurt tegenwoordig met automatische systemen. Daarnaast beschikken we over 1 hectare asperges en zijn we eind 2020 begonnen met de verkoop van blank kalfsvlees. 

Duurzaamheid 

Onze boerderij is een modern zelfvoorzienend bedrijf. We maken gebruik van zonnepanelen, waarbij we voldoende energie opwekken voor het hele bedrijf. Daarnaast beschikken we over een houtkachel omdat blank vleeskalveren de hele periode dat ze bij ons staan van melk worden voorzien. Melk heeft een oplos temperatuur van 70 graden nodig. Ook hebben we een eigen waterbron zodat we voldoende water hebben want 1 kalf krijgt ongeveer vanaf 20 weken, 22 liter vocht.